Početak radova izgradnje Središnjeg paviljona sisačke bolnice

U Sisku je položen kamen temeljac za izvođenje radova na rekonstrukciji kompleksa Opće bolnice “Dr. Ivo Pedišić” Sisak – izgradnja Središnjeg paviljona – Objedinjeni hitni bolnički prijem i Dnevna bolnica.

Ravnatelj Opće bolnice “Dr. Ivo Pedišić” Sisak, dr. Tomislav Dujmenović naglasio je kako je ovo veliki i povijesni dan za Opću bolnicu te kako će se izgradnjom Središnjeg paviljona, uz to što će se bolesnicima omogućiti pregledi na jednom mjestu i brža obrada, poboljšati i sami uvjeti rada medicinskog osoblja.

“Posljednji objekt koji je građen u ovoj bolnici sagrađen je davne 1975. godine, a izgradnja Središnjeg paviljona početak je novog razdoblja za zdravstvenu skrb i njegu u našoj županiji.” – istaknuo je sisačko-moslavački župan Ivo Žinić. Kao izaslanik predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića, svečanosti polaganja kamena temeljca, nazočio je i ministar zdravstva Milan Kujundžić.

Na projektu Središnjeg paviljona radilo se posljednjih 8 godina, vrijednost radova je 106 milijuna kuna, od čega su bespovratna sredstva iz Europskog fonda za regionalni razvoj u visini od oko 70 milijuna kuna, oko 20 milijuna kuna osigurat će Ministarstvo zdravstva, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije i Ministarstvo financija dok će ostatak sredstava osigurati Sisačko-moslavačka županija.