Presoflex investirao 7 milijuna eura i proširio djelovanje na središnju Hrvatsku

Relativno mlada ali uspješna firma koja se polako ali sigurno probija na tržišta izvan Požeštine je Presoflex Gradnja koja je među dobitnicima javnih priznanja u povodu Dana grada Požege.

Kao pravna osoba Presoflex gradnja postoji od 2005.godine. Od tada smo zapravo na tržištu a prije smo se bavili isključivo vlastitim investicijama u sklopu Presoflex trgovine. Prodajom trgovine Presoflexa 2007. godine, gradnja se okrenula prema van. Vodoprivredu u stečaju smo kupili 2008.godine i od tada imamo dodatnu djelatnost u poduzeću, znači, obavljamo radove na obrani od poplava za slivno područje Orljava-Londža. Firma se dakle, bavi visokogradnjom, niskogradnjom i vodogradnjom.

Imamo vlastitu betonaru, postrojenje je sagrađeno 2013.godine. Trenutno zapošljavamo 150 ljudi, a u sezoni i do 200 – ispričao je ukratko povijest firme predsjednik uprave Ino Galić.

Presoflex gradnja već dugo ne obavlja poslove samo u Požeštini nego se njeni radnici i strojevi mogu naći na području cijele Slavonije i središnje Hrvatske. Trenutno su na tridesetak gradilišta, pa i u samom Zagrebu. Krizne godine za građevinare su prošle no, tada nije bilo lako. – Izvukli smo se evo, bez stečaja, predstečaja…ali, nažalost, imamo otpisanih potraživanja 12 milijuna kuna. Riječ je o firmama koje su likvidirane i mi smo taj novac nepovratno izgubili. Sada se situacija stabilizirala, nema više takvih slučajeva i novih gubitaka – izjavio je Ino Galić.

Kako bi opstali i uspješno se širili na građevinskom tržištu, u Presoflex gradnji su proteklih godina mnogo investirali, od 2008.godine čak 7 milijuna eura i to vlastitih sredstava. – Od toga smo 1,5 milijuna eura uložili u postrojenje betonare. Osim toga, svake godine zanavljamo što strojni što vozni park. Prošle godine smo imali investiciju od 1,5 milijuna eura za nabavu novih strojeva a ove godine smo također kupili paket novih strojeva, njih sedam, vrijednosti milijun eura. Sad ukupno imamo 70 različitih jedinica, što vozila što strojeva. Sve to nam je nužno, gradnja je živnula i u slijedećem periodu se očekuje puno investicija. Prošle je godine bio mali zastoj, zbog nestabilne vlasti novi natječaji se nisu ni oglašavali, ali se do 2020.godine očekuje mnogo posla. S ovim strojevima koje imamo možemo se javiti na bilo koji natječaj i uspješno obaviti posao – rekao je Ino Galić.

Odgovori