Započela izgradnja Gradske tržnice u Pleternici

Danas je položen kamen temeljac za dugoočekivani projekt izgradnje Gradske tržnice u Pleternici. Svečanom činu prisustvovali su Ravnateljica agencije za plaćanja u poljoprivredi ribarstvu i ruralnom razvoju Matilda Copić, zastupnik u Hrvatskom saboru Franjo Lucić, požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, gradonačelnik Požege Darko Puljašić te ostali gradonačelnici i općinski načelnici, predsjednik Gradskog vijeća Grada Požege Željko Glavić te domaćini predsjednik Gradskog vijeća Grada Pleternice Marijan Aladrović te pleternička gradonačelnica Antonija Jozić.

Projektu izgradnje Gradske tržnice u Pleternici odobrena su bespovratna sredstva EU iz Europskog fonda za ruralni razvoj u iznosu od 7 milijuna i 400 000 kuna. Izvođač radova je požeška tvrtka Presoflex gradnja. Nositelj projekta je Grad Pleternica, a njegova vrijednost koja iznosi gotovo 9 milijuna kuna, omogućit će stvaranje nove infrastrukture u Pleternici čime će se povećati atraktivnost Grada, potaknuti razvoj ruralnog turizma te omogućiti poljoprivrednicima, naročito mladim obiteljima, nastavak svog vrijednog i požrtvovnog rada na plodnoj zemlji Slavonije.

Kvalitetom i svježinom proizvoda obiteljskih gospodarstava, posebno je sretna i ponosna gradonačelnica Jozić koja se raduje stvaranju Gradske tržnice.

  • Ovo je mjesto gdje će se predstavljati i prodavati svježi proizvodi OPG-ova s područja Pleternice i PSŽ, ali i drugih proizvođača koji će željeti svoje proizvode plasirati ovdje. – rekla je Jozić.

Svoje zadovoljstvo nije skrivala niti ravnateljica Agencije za plaćanja u poljoprivredi ribarstvu i ruralnom razvoju Matilda Copić kojoj ovo nije prva suradnja s Gradom Pleternicom te je uvjerena kako će i ovaj projekt izgradnje Gradske tržnice, uroditi plodonosnom i uspješnom suradnjom kao i svaki dosad.

  • Ne sumnjam da će i ovaj projekt biti dobro proveden, s obzirom kakav tim upravlja ovim gradom. Na području PSŽ isplaćeno je više od milijardu kuna ranih vrsta potpora iz sektora poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja. Što se tiče Grada Pleternice, ugovoreno je 127 milijuna kuna različitih vrsta potpora. – izjavila je Copić.

Kamen temeljac svečano su položile gradonačelnica Antonija Jozić i ravnateljica Matilda Copić.

Tagovi:
Druge Novosti: